Támogatásaink

 

MENCIGÁR FERENC EGYÉNI VÁLLALKOZÁS KAPACITÁSBŐVÍTÉSTE

GINOP-1.2.2- 15-2015- 1996.

Mencigár Ferenc egyéni vállalkozó 19,6 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” tárgyú pályázati kiíráson, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül. A támogatás intenzitása: 70%. A beruházás célja a vállalkozás termelési kapacitásának növelése volt technológiai korszerűsítést eredményező új eszközök beszerzésével, üzembe helyezésével. 

Mencigár Ferenc egyéni vállalkozó 7900 Szigetvár, József Attila u. 66/4 sz. 970/33 hrsz. alatt megvalósuló projektje 2017. január 26-án kezdődött és 2017. augusztus 16-án fejeződött be. A beruházás a vállalkozás egyéb bútor gyártása (TEÁOR ’08 3109) tevékenység fejlesztésére irányult.

Az 19,6 millió forint európai uniós támogatás segítségével a gyártáshoz kapcsolódóan 1 db Bütfering SWT 325QX típusú csiszoló gép került beszerzésre és üzembe helyezésre. A gép tömörfa munkadarabok, tömbösített anyagok, keretek, MDF, forgácslap és rétegelt lemez kalibrálására és hosszcsiszolására alkalmas. A géppel a vállalkozás MDF bútorajtók gyártását tudja elindítani leginkább konyha- és egyéb bútort készítő vállalkozások részére. A gép beszerzése által a gazdaságosság, a termelékenység és a nagyobb minőségi követelmények elérése biztosítottá vált.

A beszerzett eszköz a legmodernebb, legkorszerűbb technológiájú gép, mely segítségével magasabb színvonalon, modernebb eljárással, minőségi és technológiai előrelépéssel végezheti a vállalkozás bútoripari tevékenységét.

A beruházásnak köszönhetően a vállalkozás hozzáadott érték növekedést, a munkahelyek megőrzését, 2 fő új munkahely létrehozását érte el.

A beruházás segíti a területi különbségek csökkentését, valamint a fenntartható, intelligens és befogadó növekedést.

A fejlesztés megvalósítása hozzájárult a vállalkozás termelési kapacitásának növeléséhez, versenyképességének, piaci pozíciójának valamint jövedelemteremtő képességének megőrzéséhez, erősítéséhez.

 

Termékeink TÜV-CERT EN ISO 9001-2000 minősítéssel rendelkeznek.